Datum: 22 juni 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Zwaar ongeluk met trekkers op snelweg, mensen boos: "Groot hek eromheen!"

Duizenden boeren hebben woensdag de protestmanifestatie in het Gelderse Stroe bezocht om hun ongenoegen te uiten over het stikstofbeleid van het kabinet. De deelnemers veroorzaakten veel verkeersproblemen en zelfs een ongeluk met drie gewonden.

Volgens de organisatie kwamen er 60.000 mensen met 20.000 trekkers naar de betoging. De gemeente Barneveld kon dat niet bevestigen. Ze riep omstreeks 14.30 uur op niet meer naar Stroe te komen omdat het verkeer op alle toegangswegen volledig vaststond en de parkeerterreinen vol waren.

De manifestatie zou aanvankelijk om 12.00 uur beginnen maar dat werd 13.15 uur omdat veel deelnemers vast hadden gestaan in het verkeer. Een aantal boeren veroorzaakte ellenlange files door met hun trekkers over de snelwegen te rijden terwijl dat verboden is en bovendien was afgesproken dat ze binnenwegen zouden nemen.

Op de A12 bij Ede veroorzaakte een tractor een ongeluk met drie gewonden. Volgens de gebiedsagent gaat het om een vrouw, een kind en een van de bestuurders. Hij raakte zwaargewond. Alle slachtoffers belandden volgens hem in het ziekenhuis.

De tractor zou zijn bak te hoog hebben gehad terwijl hij op de snelweg reed. Daardoor klapte de bak tegen een brug en kwam de tractor plotseling tot stilstand.

Op Twitter zijn erg veel mensen boos op de trekkerbestuurders die de snelweg opreden. Hieronder enkele reacties: