Datum: 11 april 2022
Categorie: Geen categorie

Waarschuwing! Tong ‘weggegeten’ wordt door energiedrankjes

Mensen worden al geruime tijd gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren van het nuttigen van energiedranken.

Ze kunnen met mate nuttig / plezierig zijn, maar als het erop aankomt zoveel chemicaliën en stimulerende middelen in grote hoeveelheden in je lichaam te stoppen, is het veilig om te zeggen dat het niet goed zal eindigen.

Als je nog steeds overtuigd moet worden, hoef je het alleen maar te vragen aan Dan Royals, een leraar die naar Facebook is gekomen om een ​​behoorlijk gruwelijk beeld te delen van de schade die zich op zijn tong heeft opgehoopt. Zijn arts gelooft dat energiedranken de schuld zijn …

Dan postte het probleem op zijn Facebook aan en schreef: “Wie drinkt energiedranken? Verslaafd aan hen?

“Tot voor kort, toen dit begon, dronk ik minstens 5-6 per dag (meestal gebrek aan energie om kinderen te onderwijzen) en ik poets dagelijks, ging naar de dokter en boem! Ik ben erachter gekomen dat het de chemicaliën in deze dranken zijn die het veroorzaken … Het eet letterlijk je tong weg.”

Dan gaf verder toe dat hij rookt, maar dat dit geen effect op zijn tong heeft gehad.

“Dus wees op je hoede jongens. Om het duidelijk te maken, ik zorg eigenlijk voor mijn mondgezondheid, maar dit is puur van deze drankjes … ik rook wel maar heeft niets te maken met het weg eten van mijn tong. ”

Dan is inderdaad niet de eerste die anderen waarschuwt voor de mogelijke valkuilen van misbruik van energiedranken. Onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie zeiden tegen de Britse krant Metro: “Een onderzoek in de VS heeft aangetoond dat tandholten kunnen voortvloeien uit de zure pH en het hoge suikergehalte van producten zoals energiedranken.

“Een andere studie toonde aan dat consumptie van energiedrankjes erosie kan veroorzaken en laagjes in de tanden kan verwijderen, wat leidt tot cervicale dentine-overgevoeligheid.”

Zoals met de meeste dingen, kunnen een of twee je geen rotte tanden of een beschadigde tong geven, maar misbruik van energiedrankjes kan extreem schadelijk zijn voor je algehele gezondheid. Als je denkt dat je een probleem hebt, raden we altijd aan om medisch advies in te winnen over hoe je de situatie kunt verhelpen voordat het te laat is.
(Bron: Newsner)