Datum: 26 juli 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Vrouw in Twente rijdt rond met grote jodokus op auto

Op de motorkap van een witte auto heeft een vandaal in Wierden een groot geslachtsdeel getekend met een zwarte spuitbus. De tekening neemt de complete motorkap in beslag.
De 26-jarige eigenaresse van de auto reed maandagochtend nietsvermoedend naar haar werk. Eenmaal daar aangekomen vraagt haar collega zich af waarom er een piemel op haar motorkap staat. “Holy shit, wat is dit?”, dacht het slachtoffer die verder anoniem wil blijven. “Je schrikt je te pletter, dit verwacht je toch niet.”
De vrouw heeft gelijk haar vriend, vader en de verzekering gebeld. Ze kon meteen terecht bij een garagebedrijf die de graffiti heeft verwijderd. De schade viel mee, omdat de garagehouder de piemel gratis wilde weghalen.
Naar de reden van de vernieling kan ze alleen maar gissen. “Mijn auto staat in een afgelegen hofje waar het redelijk stil is. Er staan daar nog meer auto’s maar alleen die van mij is wit. Misschien is dat de reden. Je denkt toch snel dat het iets persoonlijks is, maar ik zou echt niet weten waarom iemand dit bij mij zou willen doen.”
Wel gaat de eigenaresse van de auto vandaag aangifte doen bij de politie. Het is niet bekend of er bij de politie andere meldingen zijn binnengekomen over auto’s in Wierden die bespoten zijn met graffiti.