Datum: 13 mei 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Vrachtschip vaart woonwijk in Leeuwarden binnen en richt enorme ravage aan

Nadat de schipper onwel was geworden, richtte een vrachtschip een enorme ravage aan in een woonwijk in Leeuwarden. Het schip ramde een steiger en meerdere boten.

Omroep Friesland meldt dat het schip omstreeks 7 uur in moeilijkheden kwam. Buurtbewoners zijn een uur later opgeschrikt door een enorm kabaal. Toen ze gingen kijken, zagen ze dat er een vrachtschip door hun woonwijk aan het varen was.

Buurtbewoners konden het opmerkelijke tafereel filmen. Het schip richtte overigens behoorlijk wat schade aan. Blonk behoort zelf tot de gedupeerden. “De steigers en de boten die eraan hingen. Bij mij, bij m’n buren en verderop nog meer. De tuin is nog wel redelijk, maar de steiger en de beschoeiing is allemaal weg.”

Onwel

De eigenaar van het vrachtschip, Richard Hoekstra, laat weten dat de schipper onwel is geworden. “Zijn vriendin was erbij, ze hebben water over hem heen gegooid. Daarna hebben ze hem onderzocht, later moet hij naar het ziekenhuis. Gelukkig is de schade alleen materieel, dat wordt allemaal gedekt.”