Datum: 28 april 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Voormalig pizzabakker en miljonair Mino Raiola (54) overleden

Mino Raiola is overleden, zo meldt het Italiaanse Tg La7. De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Hij is 54 jaar geworden. De familie van Raiola en zijn makelaarskantoor hebben het trieste nieuws nog niet bevestigd, terwijl ook het ziekenhuis waar hij zou liggen geen bevestiging geeft.

In januari schreef BILD al dat Raiola enkele weken op de intensive care in het ziekenhuis San Raffaele in Milaan lag. Daar zou hij vanwege een longziekte zijn geweest. De berichtgeving leek haaks te staan op de mededeling die Raiola op woensdag 12 januari zelf de wereld inbracht via zijn Twitteraccount. “Mino Raiola ondergaat gewone medische controles waarvoor verdoving nodig is”, stond daar te lezen. “Alles was gepland en er vond geen spoedoperatie plaats.” Daarmee werd de berichtgeving van La Gazzetta dello Sport, dat eerder die dag wél sprak over een spoedoperatie, al ontkend.

Raiola belandde midden januari dus plots in het ziekenhuis. De zaakwaarnemer was in voorbereiding op een gesprek met de leiding van Borussia Dortmund over de toekomst van Erling Braut Haaland. Raiola was ook zaakwaarnemer van spelers als Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma en Marco Verratti. Tevens had de gerenommeerde belangenbehartiger veel Nederlanders onder zijn hoede, onder wie Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Stefan de Vrij, Donyell Malen, Denzel Dumfries, Myron Boadu, Justin Kluivert, Owen Wijndal en Calvin Stengs.