Datum: 9 mei 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Voormalig Ajacied Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. De spelers van FC Twente, zijn laatste club, zijn vanmorgen ingelicht en reageerden vol verslagenheid op het overlijden van hun oud-teamgenoot.

Lukoki doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tot en met 2014 onder contract stond. De rappe vleugelaanvaller speelde 35 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waar hij zich bij zijn debuut onder Frank de Boer direct liet gelden in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij maakte een panna bij Tim de Cler terwijl er al gefloten was. Later bood de toen achttienjarige aanvaller daar zijn excuses voor aan.

Door Ajax werd Lukoki verhuurd aan SC Cambuur. In 2014 nam PEC Zwolle de aanvaller over, waarna hij een jaar later een transfer verdiende naar het Bulgaarse Loedogorets Razgrad. Daar vertrok hij in 2020 na liefst drie landstitels. In het seizoen 2020/2021 speelde de aanvaller in Turkije voor Yeni Malatyaspor, waarna Lukoki bij het begin van het huidige seizoen bij FC Twente terugkeerde in Nederland. Door een kruisbandblessure speelde hij geen wedstrijd voor de club uit Enschede.