Datum: 16 mei 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Videoland komt met documentaire over damschreeuwer Akwasi

Videoland komt met een vervolg op de documentaire over de landelijk vermaarde autist Kees Momma uit Velp. De tv-documentaire Het Beste voor Kees trok eerder 1,5 miljoen kijkers. En na zijn optreden in de TV-show van Ivo Niehe is Kees Momma een bekende Nederlander.

Documentairemaker Monique Nolte (52) volgt net als in de eerste documentaire Kees en zijn ouders en hun omgang met autisme. Momma’s oprechte reacties vertederen en hij neemt soms geen blad voor de mond.  Zo barst hij in de film uit 2014 tijdens een autoritje met zijn moeder uit in een scheldtirade over ‘die rotmoffen’ als ze ingehaald worden door een auto met een Duitse nummerplaat.

Videoland zet sowieso vol in op documentaires. André Hazes en Akwasi krijgen allebei een eigen serie bij de streamingdienst. De series over de veelbesproken mediapersoonlijkheden zijn dit jaar nog te zien, zo werd vanmiddag bekend tijdens een presentatie van Videoland.
Akwasi werd bekend toen hij op de Dam in Amsterdam haatzaaide door dreigende taal uit te slaan richting Zwarte Piet. Ook viel hij in een radio-uitzending een journalist verbaal en fysiek aan. Akwasi zou bij de opnames voor een interview met NPO Radio 1 interviewer Hans van der Steeg onder druk hebben gezet, diens apparatuur hebben afgepakt en hem hebben gedwongen de opnames te wissen.