Datum: 28 april 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Talpa Network sprak met Johan Derksen; hij moet sorry zeggen en gaat vrolijk verder

Johan Derksen zal donderdagavond in Vandaag Inside zijn excuses aanbieden voor zijn uitspraken van de afgelopen dagen. Talpa Network sprak donderdag met het team van het programma. “Het overhaast stoppen van het programma draagt niet bij aan een oplossing”, laat Talpa Network weten aan NU.nl.

Talpa Network zegt “ferm afstand” te nemen van het verhaal van Johan Derksen en “de manier waarop dit precaire onderwerp de afgelopen dagen is behandeld” in het programma Vandaag Inside.

Derksen zei dinsdag in de uitzending dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars had gepenetreerd. Een dag later krabbelde hij terug, Derksen zelf sprak van “een jeugdzonde”.

“Het is volstrekt ongepast om dit thema, dat zo extreem gevoelig ligt, in een lacherige sfeer te benaderen. Voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag moet dit een klap in het gezicht zijn geweest”, laat een woordvoerder weten. “Een stap terug in de tijd, waar juist de laatste periode eindelijk meer aandacht aan deze problematiek werd geschonken.”