Datum: 12 november 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Slecht nieuws: horeca om 19.00 uur dicht en apartheid binnenkort ingevoerd

We hadden het wel zien aankomen, maar toch ook helemaal niet. Winkels en de horeca moeten vanaf morgen om 19:00 dicht. Maar er gaat meer veranderen want je mag ook nog maar vier mensen thuis ontvangen. Allemaal gevolgen van het feit dat er wel inwoners bij komen in ons landje, maar geen enkel bed in het ziekenhuis. En dat gaan de burgers van Nederland nu voelen.

Ook moet er worden thuisgewerkt en dat betekend dat we weer in een lockdown zitten vanaf morgen.

Gisteren heeft de overheid urenlang vergaderd en dit is eruit gekomen hebben inmiddels meerdere bronnen laten weten. Ook de coronapas gaat op veel meer plekken gelden, denk aan dierentuinen en pretparken.

Rutte en de Jonge zullen vanavond weer een persconferentie geven en dan wordt alles duidelijk uitgelegd. Morgen vanaf 19:00 zullen alle regels gaan gelden.

De overheid heeft voor deze maatregelen gekozen omdat de coronacijfers te hard stijgen, we zitten zelfs op een record en de hoeveelheid besmettingen zijn nog hoger dan aan het begin van de coronaepidemie.

Ook zal de ‘2G maatregel’ komen maar dit heeft nog tijd nodig vanwege de wet. Ook zal er waarschijnlijk een nationaal vuurwerkverbod komen maar hier horen we vanavond meer over.

„We kunnen hier niet op wachten”, zegt bron binnenin de overheid. „Er moet nú iets gebeuren.” Aanvankelijk lagen ’alle maatregelen op tafel die de afgelopen anderhalf jaar zijn uitgeprobeerd’.

De kans dat de lockdown langer dan twee weken zal duren is zeer groot, ga verder naar de volgende pagina om te zien hoelang de lockdown waarschijnlijk écht gaat duren.

Er komt een lockdown van twee weken aan die vandaag aangekondigd gaat worden maar als we realistisch kijken zal de lockdown langer dan twee weken duren omdat het resultaat van de lockdown pas na ongeveer vier weken te zien is.

 

Er is een record in de hoeveelheid besmettingen want deze was namelijk op 16.364. Nog nooit zijn er zoveel besmettingen geweest, ook niet toen de coronacrisis net begon.

Langer dan twee weken

Er zijn meer dan twee weken nodig om te kunnen zien of er een lockdown nodig is.

“Als je geluk hebt weet je na tien dagen of coronamaatregelen effect hebben op de besmettingen en of die teruglopen. Alles wat je nu doet, heeft pas over drie à vier weken effect op de piek van de ziekenhuisopnames”, legt dataanalist Bleijenberg uit. “Mogelijk zijn die twee weken daarom te kort, want in die tijd weet je nog niet of de maatregelen effect hebben.”