Datum: 6 april 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Situatie rondom Gerard Joling (61) verslechterd: "Wachten wat er komen gaat"

Gerard Joling is woensdag overgebracht van het Amstelland-Ziekenhuis in Amstelveen naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam vanwege een longontsteking. De zanger vertelt tegen de Telegraaf dat zijn situatie verder is verslechterd.

“In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen”, aldus de 61-jarige zanger. “Ik lig nu op mijn kamer te wachten wat er komen gaat.”

Joling zegt dat de komende dagen spannend voor hem gaan worden. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden. Ik ben er allemaal wel van geschrokken, het is heftig en pittig!”

Toch blijft de zanger positief, laat hij weten aan de krant. “Ik blijf positief denken, maar de pijn is alleen niet normaal.” Het is niet bekend hoelang Joling nog in het ziekenhuis moet blijven.

Joling miste maandagavond al de start van de kaartverkoop voor de Toppers in de Johan Cruijff ArenA. De Toppers, bestaande uit Joling, Jan Smit, René Froger en Jeroen van der Boom staan op 18 en 19 november in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.