Datum: 5 maart 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Rusland furieus na videoboodschap van Mark Rutte aan Oekraïners

Op verzoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, sprak premier Mark Rutte in een videoboodschap zijn steun uit voor het Oekraïense volk. Nu veroordeelt de Russische ambassade de uitspraken van Rutte scherp.

De premier veroordeelde de Russische inval opnieuw heel scherp. Hij noemt het een brutale aanval op democratie en vrijheid.

Rutte zegt: “Wij kijken op tegen de moed en dapperheid van zowel het Oekraïense leger als de burgers in antwoord op het Russische geweld. We steunen jullie en staan naast jullie.” Verder verwees de premier ook naar de strenge sancties tegen Rusland.

“Vrije landen zijn verenigd in hun veroordeling van de aanval. Verenigd in hun steun voor het Oekraïense volk. En verenigd in hun reactie. Ik beloof u: uw vastberadenheid zal ook onze vastberadenheid zijn. Want deze wrede aanval mag én zal niet slagen”, aldus Rutte.

Afsluiten doet hij met een strijdkreet: “Slava Ukraini!” Dat betekent zoveel als Glorie aan Oekraïne en wordt ook door Zelenski regelmatig gebruikt.