Datum: 17 juli 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Rachel Hazes duidelijk: "Spreek tegen mij in Jip en Janneke-taal!"

Caroline van der Plas van de boerenpartij doet het enorm goed in de peilingen. Daarentegen staat de populariteit van Sigrid Kaag en haar partij D66 enorm onder druk. Niet zo gek, vinden Martien Meiland en Rachel Hazes. Zij zijn absoluut geen fan van de manier waarop Kaag politiek bedrijft.

Rachel fan van Caroline

Zo’n vrouw als Caroline doet het toch veel beter, zegt Rachel in de podcast Wat Goéééd. “Het is heel belangrijk dat zij enigszins de politiek ook een beetje leuk maakt en ook voor iedereen verstaanbaar maakt.”

Rachel vindt dat Caroline tenminste een beetje te begrijpen is. Van andere politici snapt ze nooit iets. “Meestal met politiek – en misschien klinkt het een beetje dom – zijn het allemaal van die zware gesprekken. Dan denk ik: ik ben bij de derde regel alweer vergeten wat je bij de tweede regel bedoelde.”

Jip en Janneke

Rachel deelt de mening van Martien over Sigrid Kaag. “Ja, nou ja, dat! Weet je, praat tegen mij gewoon in Jip en Janneke-taal en dan begrijp ik het ook.”

Martien: “Dat vind ik ook. Ik ben het helemaal met je eens.”

Erica: “Ja, gewoon meteen tot de kern komen. Waarom zou je er zoveel omheen babbelen? Dat is alleen maar zonde van je tijd, toch?”