Datum: 21 september 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

ProRail waarschuwt na bizarre beelden in Ermelo van vrouw die bijna onder trein komt!

Spoorbeheerder ProRail waarschuwt reizigers nadrukkelijk om niet te dicht in de buurt van het spoor te komen. Het bedrijf doet dat, nadat eerder deze maand een vrouw bijna onder de trein kwam bij station Ermelo. De levensgevaarlijke actie van de vrouw is gefilmd.

ProRail deelt dinsdag de beelden van een beveiligingscamera bij het station in Ermelo. De spoorbomen zijn dicht en de lichten branden, maar de vrouw haast zich te voet langs de dichte spoorboom en steekt het spoor over. Daarna zoekt ze haar weg naar het perron, maar dan draait ze zich om en loopt snel terug naar haar beginpunt achter de spoorboom. Op dat moment komt een trein op volle snelheid het station voorbij: de trein mist de vrouw op een haar.

Bekijk de actie van de vrouw:

NS-machinist Jan Slaats keurt de actie van de vrouw ten strengste af. Hij noemt het levensgevaarlijk. “Je schrikt je een ongeluk. Als je iemand op het spoor ziet lopen, levert dat direct een schrikreactie op. Sommige collega’s herbeleven dan steeds weer een traumatische gebeurtenis”, aldus Slaats.

Dertig ongevallen per jaar

ProRail zegt dat incidenten met spoorlopers nog te vaak voorkomen en dat er jaarlijks zo’n dertig ongevallen als deze zijn, vooral rond overwegen. Zulke acties leiden veelal tot vertraging. Dat kost de maatschappij veel geld en levert bovendien irritatie op bij reizigers. Los daarvan is het strafbaar om onbevoegd op of rond het spoor te lopen.

ProRail laat ook weten dat het allerlei maatregelen neemt om spoorlopen tegen te gaan. Door sloten aan te leggen en hekken en begroeiing te plaatsen moet het spoor minder toegankelijk worden. Daarnaast staan er borden, liggen er speciale anti-loopmatten en surveilleren boa’s dagelijks langs het spoor.