Datum: 24 februari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Poetin waarschuwt iedereen: "Bemoei je er niet mee, anders komen er ongekende consequenties"

Rusland is vannacht Oekraïne binnengevallen. In verschillende steden ging het luchtalarm af en zijn er explosies gemeld. Volgens Rusland hebben ze de luchtmacht van Oekraïne nu al compleet onschadelijk gemaakt.

Ondertussen geeft Oekraïne aan dat ze zes Russische vliegtoestellen neerhaalden in de oostelijke regio Donbas. Daarbij kwamen naar verluidt 50 Russische soldaten om het leven.

Daarnaast zijn ook drie Russische helikopters uit de lucht gehaald bij een aanval op een militair vliegveld in Hostomel, een stad in de buurt van Kiev. De aanvallen zijn uitgevoerd vanuit Belarus. Tijdens de inval hebben de Russen het voorlopig gemunt op wapendepots en belangrijke aanvoer- en transportwegen.

Poetin geeft aan geen bemoeienis te dulden, zo laat hij merken in een video. Hierin verklaart hij niet alleen wat hij aan het doen is, hij geeft ook nog even een fikse waarschuwing af: elke poging tot bemoeienis met deze operatie zal leiden tot “consequenties die uw land in zijn hele geschiedenis nog nooit gezien heeft”. Da’s wel heftige taal, en het is nu maar afwachten wat er gebeurt. De EU heeft namelijk al aangekondigd de “zwaarste sancties ooit” op te gaan leggen, en hoe Vladimir daarop gaat reageren weet niemand.