Datum: 8 juli 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Pedoactivist Nelson M. verkracht in Mexicaanse cel: "Vernederingen en verkrachting"

Een maand geleden werd de beruchte Nederlandse pedoactivist in Mexico in z’n nekvel gegrepen door een lokale politiemacht. Inmiddels heeft hij via zijn advocaat laten weten dat hij het niet zo naar z’n zin heeft in de Mexicaanse bak.

In Nederland is Nelson M. veroordeeld voor het illegaal voortzetten van Stichting Martijn. Deze stichting werd in 2014 verboden, maar Nelson ging volgens het OM gewoon door met hun pogingen om “pedofilie te normaliseren”. Ook bestaat er een verdenking tegen hem wegens het bezit van 10.000 afbeeldingen met kinderp*rno.

De toen in Lelystad wonende Nelson mocht het proces in vrijheid afwachten, maar vluchtte naar Mexico. Dat deed hij naar eigen zeggen om daar ‘politiek asiel’ aan te vragen.

Maar heel succesvol bleek de Nederlandse pedofiel niet. Nelson M. werd begin juni 2022 opgepakt. Hij zat in een appartement in Mexico, waar de lokale autoriteiten de 27-jarige M. aantroffen met cocaïne, een wapen en een hele hoop kinderporno. Ook zou hij een poging hebben gedaan om een ‘puber te kopen’ in het Zuid-Amerikaanse land en betrokken zijn bij ‘pedopraktijken’ van de inmiddels ook opgepakte pedofielen Marthijn U. (ook bekend van Stichting Martijn) en Lesley L.

Zij waren evenals Nelson M. op de vlucht voor de Nederlandse autoriteiten en runden vermoedelijk een hotel in Equador, waar ze vreselijke dingen gedaan zouden hebben met tientallen jonge slachtoffers.

Eerder deze maand werd de beruchte pedofiel Nelson M. opgepakt in Mexico. Inmiddels zijn z’n ‘pedomaatjes’ Marthijn U.en Lesley L. ook in Zuid-Amerika in hun kraag gevat. Alledrie waren ze op de vlucht geslagen in een poging hun straf te ontlopen.

‘Vernederingen door medegevangenen’
De ene na het andere Nederlandse pedofiel lijkt dus in z’n kraag gevat te worden, met Nelson M. als een van de meest bekende kopstukken. De zelfbenoemde pedoactivist zit sinds zijn aanhouding vast in een Mexicaanse cel in de Oriente-gevangenis, wat op z’n zachtst gezegd geen vijfsterrenhotel is. Verre van zelfs.

Nederland heeft inmiddels om M’s uitlevering gevraagd en advocaat Theo Hiddema sluit niet uit dat ‘humane overwegingen’ hierin een rol hebben gespeeld. Hiddema tegen de Telegraaf: “In het contact dat ik daarvoor met de heer M. heb gehad, is mij duidelijk geworden dat die omstandigheden echt niet pluis zijn. Mijn cliënt heeft te maken met verkrachtingen door medegevangenen.”