Datum: 30 november 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Ook NIVEA stopt met samenwerking Meilandjes na racistische uitspraken

Ook NIVEA werkt niet meer samen met de familie Meiland, zo heeft een woordvoerder van de huidverzorgingsproducent dinsdag bevestigd aan het ANP, meldt NU.nl. De reden van de breuk zijn de anti-islamuitspraken die Erica Renkema onlangs deed in haar biografie.

“Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, omarmt inclusiviteit en diversiteit op alle gebieden. We zetten ons in voor acceptatie en gelijkheid en zijn tegen elke vorm van discriminatie”, meldt het bedrijf. Maxime Meiland, de dochter van Erica, steunt de omstreden uitspraken. “Door een samenwerking met Maxime zou het voelen alsof we ons verbinden aan een gedachtegoed dat niet bij ons past. NIVEA is er namelijk voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, geslacht, seksuele geaardheid en leeftijd.”

Twee grote partners, kaartenbedrijf Hallmark en matrassenmerk Emma, verbraken eerder al het contact met de Meilandjes. Meerdere grote bedrijven die een commerciële samenwerking aangegaan zijn met de tv-familie, willen zich dinsdag nog niet uitspreken over een voortzetting van de samenwerking.