Datum: 11 februari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Ongewenst gedrag journalist Mick van Wely: "Stuurde Mickpics!"

De talentvolle misdaadverslaggever Mick van Wely is tijdelijk geschorst als lid van de Telegraaf-redactie in verband met vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag met meerdere vrouwen. De krant heeft het gedrag van Van Wely in onderzoek.

De misdaadverslaggever, die intensief samenwerkt met John van den Heuvel, staat dag in dag uit vanwege zijn diepgaande onderzoek naar misdaadbendes en georganiseerde criminaliteit onder grote druk van de georganiseerde criminaliteit.

Talkshows

Van Wely, vaak te zien in verschillende talkshows, biedt zijn excuses aan. ,,Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten.”

Het gaan om tenminste zeven vrouwen gaan, die vooral zijn aangeslagen nadat Van Wely een aantal opmerkingen had gemaakt bij de talkshow van Beau over het schandaal bij The Voice. Opmerkelijk is dat Van Wely en Van den Heuvel verslag hebben gedaan over het gedrag van zanger Marco Borsato. Ze spraken met de jonge vrouw die aangifte heeft gedaan met Borsato.

,,Weet zo iemand wel dat iemand zijn hele carrière kan verwoesten”, zei Van Wely over de aangifte tegen Borsato bij Beau.

Duo met John van den Heuvel

De misdaadverslaggever is afkomstig uit Noord-Nederland en kwam 7 jaar geleden naar de redactie van De Telegraaf, waar hij een duo vormde met vakgenoot John van den Heuvel. Die schrijft vanavond: ,,In de eerste plaats denkt men aan de collega’s die hiermee zijn geconfronteerd. Verder zit ik net als veel andere collega’s met de nodige vragen.”

Meerdere vrouwen zouden bij De Telegraaf melding hebben gemaakt van zijn gedrag bij een van de vertrouwenspersonen. Onbekend is hoe zwaar de beschuldigingen zijn en of er sprake is van onbetamelijk gedrag buiten de redactie.

Volgens Telegraaf-chef Rien van Breemen is het advies van het meldpunt Integriteit gevolgd. ,,Wij willen een veilige werkomgeving voor onze medewerkers”, aldus Van Breemen. De reputatieschade voor de krant is groot.

RTL heeft inmiddels aangegeven dat de samenwerking met Van Wely is opgeschort. Van den Heuvel schort ook de samenwerking op: “Mijn samenwerking met hem wordt de komende tijd opgeschort. Dat is verdrietig maar het is onder deze omstandigheden helaas onvermijdelijk.”