Datum: 15 februari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

OM verdenkt Lil Kleine (pauperkabouter) van poging tot zware mishandeling

Lil Kleine wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, laat een woordvoerder van de politie dinsdagvond weten. Die moet beslissen of de 27-jarige rapper langer vast blijft zitten. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de artiest wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, werd zondagavond aangehouden na een melding van een mishandeling aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Het OM vraagt de rechtbank om de rapper langer vast te houden in afwachting van het onderzoek. De politie heeft niet bevestigd dat het om de rapper gaat, maar ingewijden zeggen dat het inderdaad Lil Kleine is die vastzit. Hij zou zijn verloofde Jaimie Vaes hebben mishandeld.

Lil Kleine werd vrijdag nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. Eerder was er al een incident op Ibiza, waarbij Lil Kleine ook zijn verloofde zou hebben geslagen.

Inmiddels nemen diverse partijen afstand van de rapper. Zo heeft Spotify alle muziek van Lil Kleine uit de redactionele playlists gehaald. Madame Tussauds besloot het beeld van de rapper uit de collectie te halen.

Platenlabels Sony Music en Top Notch hebben nog niet gereageerd op de incidenten.