Datum: 21 februari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Nieuw lijk uit de kast bij Ajax: 'Ook grensoverschrijdend gedrag door Bogarde'

Net als Marc Overmars heeft ook Winston Bogarde zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Tegen de assistent-trainer van Ajax werd door een vrouw een klacht ingediend wegens misdragingen in de periode van augustus 2019 tot september 2020, meldt NRC maandag.

Ajax zou de klacht eind 2020 al hebben laten onderzoeken door een extern bureau. Daaruit bleek dat de oud-international zichzelf en de club “in een kwetsbare positie heeft gemanoeuvreerd” en dat hij “actief heeft bijgedragen aan een voor klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon.”

Ajax zegt de zaak te beschouwen als een ‘privékwestie’. Daarom mocht Bogarde gewoon aanblijven als assistent van trainer Erik ten Hag. Bogarde zelf wil niet reageren op de vragen die NRC aan zijn advocaat heeft voorgelegd.

De vrouw in kwestie was niet werkzaam bij Ajax, maar kwam wel in contact met de 51-jarige Bogarde vanwege zijn functie. De vrouw zou volgens de krant “ernstige psychische schade” hebben ondervonden.

Naast Ajax zijn ook de KNVB, sportkoepel NOC*NSF en het instituut sportrechtspraak van de zaak op de hoogte. De vrouw die de klacht bij Ajax indiende deed namelijk ook anoniem haar beklag bij deze instanties