Datum: 11 april 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Monique Westenberg: ’Ik fantaseerde hoe het leven zou zijn met een andere man’

Mensen stonden na de affaire van André Hazes met Bridget Maasland ervan te kijken dat Monique hem ’weer terugnam’, maar achteraf blijkt dat zij dat zelf ook niet altijd van plan is geweest. Dat vertelt ze bij Shownieuws.

De vrouw van de zanger stond er zelf versteld van hoe ze met die moeilijke periode kon omgaan. „Hoe ik het allemaal heb gedaan en hoe knap ik het heb gedragen. Waar het vandaan is gekomen, geen idee. Ik dacht wel iedere dag: ’Je bent een moeder en je hebt een klein jongetje dat later alles terug kan lezen en zien. Ik vind haar niet belangrijk.”

Fantaseren
Ze was ondertussen in haar hoofd met hele andere dingen bezig. „Ik had ook nooit verwacht dat ik weer samen het hem zou zijn. Ik was het volledig aan het afsluiten. Ik was daar helemaal niet mee bezig. Ik was niet aan het hopen. En ik was al helemaal aan het fantaseren, met pijn in mijn hart, hoe ik samen met mijn zoon door het leven ging. En ook hoe het zou zijn als ik een andere man tegen zou komen.”

Ondertussen blijft ze ook kritisch op wat er mis ging in hun relatie. Niet alleen de eenzaamheid die ze voelde toen ze er ten tijde van een zware verbouwing praktisch alleen voor stond, maar vooral: „Hij heeft de eerste drie jaar van zijn kind gemist. Er werd van alle kanten aan hem getrokken, hij leefde onder een soort druk.”

Vechten
In februari vorig jaar waren er de eerste tekenen dat Monique toch weer wilde vechten voor haar gezin, zoals ze toen op Curaçao aan Privé vertelde. Die wist ook als eerste te melden dat de twee toch weer samen op een verzoening af koersten: André ging immers zo’n beetje direct toen hij uit Curaçao kwam, weer naar hun huis om daar bij Monique de nacht door te brengen.