Datum: 12 april 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Maxime zwaar uitgescholden in Chateau Bijstand: ‘Dom blondje’

De laatste aflevering van Chateau Bijstand zorgde voor heel wat hilarische reacties. Maxime Meiland werkte een ochtend in een slijterij en aanvankelijk liep alles goed. Tot een klant wilde betalen.

In het programma Chateau Bijstand wordt heel wat gemopperd. Veel kijkers beklaagden zich erover dat mensen die van de bijstand leven niet mogen bijklussen. Maar daar trekken de Meilandjes zich niets van aan. In de aflevering van maandag werd er ook gewerkt. Maxime ging aan het werk in een slijterij, in ruil voor enkele flessen wijn.

Niet tellen

Maxime zuchtte: “Het is wel zwaar hoor, maar ik denk alleen maar aan die wijn. Even doorzetten.” De blondine vouwde bierdozen en sjouwde met kratten. Alles verliep op wieltjes, totdat een klant wilde betalen.

Rekenen blijkt niet haar beste punt. “Ik kan niet rekenen”, gaf ze zelf toe. De klant moest 5 euro en 55 cent betalen. Dus gaf hij 6 euro en 5 cent om het haar makkelijker te maken.

Dom blondje

Maxime kon maar niet beslissen hoeveel de klant dan moest terugkrijgen, dus gaf ze hem een euro. Maar dat moest natuurlijk 50 cent zijn. De eigenaar van de slijterij zei vervolgens voor de camera: “,Ze deed het hartstikke leuk. Alleen, je merkt dat ze blond is.”