Datum: 13 november 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Marco Borsato belooft: ‘Ik ga nooit meer vreemd’

Marco Borsato vertelt dat hij door zijn scheiding met Leontine veel leerde over zijn gedrag tijdens de laatste jaren van hun huwelijk.

In een openhartig interview met De Telegraaf zegt Marco: “Eigenlijk heeft deze scheiding, ik ben 54 maar dat moet dan maar zo, me inzichten gegeven in hoe ik gehandeld heb en wat ik nooit meer wil.” Voor de breuk raakte bekend dat de zanger een affaire had met pianiste Iris Hond. Ook circuleerden er geruchten over andere affaires.

Daarover zegt Marco: “Ik wil nooit meer terug naar de oude situatie. Ik heb met mezelf afgesproken: ik ga nooit meer vreemd. Of het nu goedkomt met Leontine, of in een misschien ooit nieuwe relatie, het gif dat ik heb ervaren en wat dat doet met je relatie, dat wil ik nooit meer.”

Omdat hij en Leontine op een andere manier omgaan met stress, spraken ze na verloop van tijd een ‘andere taal’. Dat niet spreken, werd alsmaar langer. Marco zegt dat hij in overlevingsmodus was en daardoor slechte keuzes maakte. “Ik was aan het overleven, zoals zij dat op haar manier deed”, onthult de zanger.

Faillissement was grote kantelpunt
Het faillissement van zijn bedrijf The Entertainment Group in 2009 zorgde voor een kentering. En die was niet ten goede. Het zou de onrechtstreekse aanleiding zijn voor het op de klippen lopen van zijn huwelijk.

Marco legt uit: “Ik had een ongelooflijke burn-out na de val van het bedrijf toen. Ik eindigde daardoor bijna op nul. En los van dat feit, na jaren waarin alles wat we deden in goud en platina veranderde, viel nu alles over me heen. Het lelijkste in mensen kwam naar boven, dat doet iets met je.”

Goede relatie met Leontine
Marco zegt dat hij van geluk mag spreken dat hij nu zo’n goede verstandhouding heeft met Leontine. De zanger vertelt: “Als we elkaar zien dan omhelzen we elkaar, geven elkaar een kus. Daar ben ik blij om. De liefde is gebleven, ook al hebben we de vorm waarin die was gegoten middels een huwelijk moeten loslaten.”