Datum: 5 oktober 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Man, man man... Ook pensioenopbouw Wopke Hoekstra liep via schimmig belastingparadijs

De pensioenopbouw van demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) tijdens zijn werk bij consultancy-bureau McKinsey ging via belastingparadijs Guernsey. Dat zei Hoekstra in de Tweede Kamer. Hij zei dat in beantwoording op vragen over zijn investering via de Britse Maagdeneilanden, die dit weekend bekend werd via de Pandora Papers.

Hoekstra erkende nogmaals dat hij zorgvuldiger had moeten zijn bij zijn beleggingen, die hij had gedaan via een belastingparadijs. Hij stelde dat hij daar niet van had geweten, maar dat alles wel volgens de wet was gebeurd.

In die tijd werd er volgens hem nog anders gedacht over zulk soort belastingontwijking. Inmiddels vinden veel mensen dit moreel onjuist.

Hoekstra stelde dat hij volledige openheid had gegeven over zijn portefeuille bezittingen, vlak voor zijn aantreden als minister van Financiën in 2017. Hij somde in de Tweede Kamer op om welke bezittingen het toen ging.

Hoekstra liet toen ook als weten dat hij niet wist dat een bedrijf waar hij twaalf jaar geleden in investeerde, gevestigd was op de Britse Maagdeneilanden. Ook zei Hoekstra dat hij voor zijn aantreden als minister toenmalig formateur Mark Rutte had geïnformeerd over zijn investering.

Vandaag pleitte Hoekstra meer openheid over beleggingen en bezittingen van bewindspersonen.