Datum: 5 november 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Lewis Hamilton teleurgesteld in Max: "Slecht voorbeeld voor kinderen!"

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is niet bepaald onder de indruk van het taalgebruik van Max Verstappen en andere Formule 1-coureurs. De 36-jarige Brit meent dat het een slecht voorbeeld voor kleine kinderen, als ze naar de F1 kijken en hun helden horen schelden over de radio. Op de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico is Hamilton duidelijk over het schelden van zijn collega’s: hij wil daar niks mee te maken hebben.
De zevenvoudig wereldkampioen wil zo respectvol mogelijk blijven tegenover de andere coureurs, dus is hij over de radio altijd vrij rustig. Daarnaast doet hij dit ook om een goed voorbeeld te geven aan jonge kinderen die thuis meekijken.

Hamilton is van mening dat onder andere Max Verstappen hier lak aan hebben. De Nederlander noemde Hamilton nog een ‘stupid idiot’ tijdens de tweede vrije training in de Verenigde Staten, twee weken geleden.

“Er zijn veel nare dingen gezegd wat duidelijk een slecht voorbeeld is voor jonge kinderen die naar ons kijken. Ik probeer altijd positief en kalm te blijven. En ik probeer respect te hebben voor de coureurs met wie ik vecht”, zo laat Hamilton weten. “Als ik in mijn hoofd iets denk over iemand, gooi ik dat er niet zomaar uit.”