Datum: 15 augustus 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Kom erbij! Nederland wil honderden Afghanen extra ophalen

Hoewel de vluchtelingenproblematiek in Ter Apel en de rest van Nederland blijft woeden, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten honderden Afghanen naar Nederland te halen. Het zou gaan om 240 mensen uit Afghanistan die vanuit een buurland naar Nederland kunnen worden overgebracht.

Daarnaast zijn er nog 256 Afghanen in Afghanistan die naar Nederland mogen komen. Er zit geen einddatum aan de operatie, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken wil iedereen zo snel mogelijk naar Nederland halen, benadrukt een woordvoerder. Vorige week arriveerden 184 Afghanen vanuit Pakistan op Eindhoven Airport.

De toezegging vanuit Pakistan is “hoopvol” wat betreft het overbrengen van de 256 Afghanen die nog in Afghanistan zijn, zegt de woordvoerder. Het gaat hier om Afghanen die in eigen land gevaar lopen omdat ze voor Nederland hebben gewerkt en naar Nederland mogen komen, maar geen geen geldige reisdocumenten hebben. Zij mogen over land Pakistan in. Van daar kunnen zij met een vlucht naar Nederland.