Datum: 12 augustus 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Kersverse vaders komen gemiddeld 8,5 kg aan in het eerste jaar als vader

Erger dan poepluiers?

We hebben namelijk slecht nieuws voor alle nieuwe vaders. Dacht je dat het verschonen van die gore poepluiers al erg was? Of zes keer in de nacht opstaan, omdat je kind aan het huilen is? Of dat je je kind moet vermaken, terwijl jij lekker wil gamen of sporten? Tsja, het wordt er niet leuker op.

Oeps, mannen komen gemiddeld 8,5 kilo aan

Uit onderzoek van LighterLife Fast blijkt namelijk dat vaders in de eerste jaar als vaderzijnde gemiddeld 8,5 kilo aankomen. Aan het onderzoek deden 1.500 mannen mee. Maar 22% brengt het er positiever vanaf: die groep kwam 6,5 kilo aan. De reden van deze stijging is eigenlijk heel simpel: mannen hebben nou eenmaal minder tijd over om te sporten, te voetballen of om te wandelen. Overigens is de energie van mannen vaak ook snel op zodra ze fulltime een kind om hen heen hebben. Die energie wordt natuurlijk niet bevorderd van die korte nachten…

Overigens hoef je je als man niet druk te maken over wat extra kilo’s. Uit een onderzoek van datingsite Dating.com blijkt namelijk dat het grootste deel van de vrouwen de voorkeur geeft aan een man met een zogenaamde dad body, boven mannen met een afgetraind lichaam.