Datum: 3 februari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Kabinet probeerde 2G steun te verwerven door oppositie af te kopen

Bij het NPO-programma Op1 liet GroenLinks-leider Jesse Klaver gisteren weten dat het kabinet hem én andere oppositieleiders had geprobeerd af te kopen. Als zij 2G tóch zouden steunen konden ze daar iets leuks voor terugkrijgen. Heel Twitter is woedend. En terecht, natuurlijk. Want we hebben het hier over geknikker met grondrechten

Minister Ernst Kuipers heeft de invoering van 2G uitgesteld. Hij wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de effecten van dit discriminitoire systeem omdat het eerste onderzoek, van de TU Delft, niet het door het kabinet gewenste resultaat had. Daarom moeten er meer, meer, meer onderzoeken komen, net zolang tot er een paar ‘wetenschappers’ zijn die het kabinet precies geven wat het wil.

Kabinet probeerde GroenLinks af te kopen voor 2G

Als je wilt weten hoezeer het kabinet 2G wil – terwijl het dus totaal onwetenschappelijk is – hoef je eigenlijk alleen maar even naar deze clip te kijken van, eerst Mirjam Bikker van de ChristenUnie, en daarna van Jesse Klaver. Want Bikker kletst er wat op los, maar het is Klaver die echt een schokkende onthulling doet. Hij geeft namelijk toe dat het kabinet zijn partij én de PvdA letterlijk geprobeerd hebben om te kopen.

(bron: http://www.dagelijksestandaard.nl)