Datum: 8 mei 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Jumbo onder vuur: Groot tekort aan melk, maar lijkt boeren niet te willen betalen

Supermarkt Jumbo, vooral bekend door Glennis Grace en irritante reclames met Frank Lammers, ligt onder vuur. De gele detailhandel heeft namelijk een groot tekort aan melk, maar is niet helemaal eerlijk over de reden hiervan.

Melk, een product dat godzijdank eens niet uit Oekraïne komt. Toch zijn in veel Jumbo-filialen lege schappen te zien. Hoe dit kan? Tsja, de redenen schijnen nogal uiteen te lopen…

Zo geeft het ene filiaal de schuld aan ‘leveringsproblemen bij Campina’, een ander aan het distributiecentrum en weer een andere vestiging spreekt van landelijke leveringsproblemen.

Te weinig neerslag

Een Jumbo-supermarkt maakt het echter wel heel erg bont. “Landelijk hebben we te maken met een tekort aan melk. De oorzaak ligt bij het feit dat we te maken hebben met geen tot weinig neerslag waardoor het gras te weinig vocht heeft. Hierdoor is de productie van melk veel te laag ten opzichte van de vraag”, zo valt te lezen op een briefje dat voor de vitrine is opgehangen.

Boeren: Jumbo liegt!

Kansloos natuurlijk. Dat vindt ook BBB-Kamerlid Caroline van der Plas. Op Twitter schrijft ze: ”Hallo Jumbo! Wat is het nou? Of wilt u gewoon niet meer betalen? Make up your mind.”