Datum: 25 oktober 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Hugo de Jonge gaat verder met demoniseren ongevaccineerden: "Beraden op aanvullende maatregelen!"

Het demissionaire kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van COVID-19 een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is gevraagd eerder met een advies te komen, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag na overleg met de meest betrokken bewindspersonen.

De Jonge wees erop dat de ziekenhuisopnames harder en eerder stijgen dan verwacht. Daarmee komt volgens hem “het volgende risiconiveau in beeld en dat betekent ook dat het kabinet zich zal moeten beraden op aanvullende maatregelen”.  De Jonge liet weten dat “de epidemie in toenemende mate een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen die ook elkaar onderling het meest besmetten”. Vooral deze laatste uitspraak is heel bijzonder, want niet bekend is waar hij dit op baseert.

Hiermee demoniseert De Jonge voor de zoveelste keer de ongevaccineerden, die verder in een hoekje lijken te worden gedreven. De komende tijd zal er veel overleg zijn met deskundigen, de zorg en collega’s, beloofde De Jonge. “Ook vanuit de samenleving en de economie kijken we naar de maatregelen die je treft. Je wil niet onnodig maatregelen opleggen die beperkend zijn in economische zin.” De minister sluit niet uit dat de wetgeving aangepast moet worden. Volgens demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is het juridisch al mogelijk om regionaal maatregelen op te leggen.