Datum: 22 juli 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Gemeenten druk bezig met boerenvlaggen verwijderen

Rijkswaterstaat gaat de omgekeerde Nederlandse vlaggen en spandoeken van boeren langs de rijkswegen weghalen. Dat bevestigde een woordvoerder na berichtgeving van RTL Nieuws. Het gaat om vlaggen en spandoeken aan bruggen, viaducten, verkeerslichten en lantaarnpalen die zijn opgehangen wegens de boerenprotesten. En diverse gemeenten zijn daar al mee aan de slag, zoals de gemeente Deventer die drukdoende is met hoogwerkers alles weg te halen.

De wegbeheerder wil de vele oproepen langs de wegen verwijderen in het kader van verkeersveiligheid. “De doeken kunnen loslaten en op de weg belanden. Als een automobilist onder een viaduct vandaan komt en er belandt ineens een doek op de voorruit, dan is dat hartstikke gevaarlijk”, aldus de woordvoerder.

Ook kunnen de teksten op de spandoeken en vlaggen afleidend zijn voor weggebruikers, waardoor ze minder goed opletten in het verkeer.

Om hoeveel doeken het precies gaat, kan de woordvoerder niet zeggen. “Maar het zal een enorme klus zijn die niet in een of twee dagen geklaard is.” Eerder kwam Rijkswaterstaat niet toe aan het verwijderen van de vlaggen en spandoeken, omdat de weginspecteurs het te druk hadden met de boerenprotesten zelf op en langs de wegen.

Ook langs provinciale en gemeentewegen hangen spandoeken en vlaggen. Daarvoor is Rijkswaterstaat niet verantwoordelijk. “Het is aan de provincies en gemeenten zelf om de doeken te verwijderen”, aldus de zegsman.