Datum: 8 juli 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Freek de Jonge is af na misselijke grap over terminaal zieke patiënt bij Rolling Stones, cancelen!

Een bericht van Freek de Jonge op Twitter is de cabaretier op een golf van kritiek komen te staan. Vanuit de Johan Cruijff ArenA, waar de Rolling Stones vanavond optreden, plaatste De Jonge een foto van de patiënt wiens laatste wens het was om het concert bij te wonen. “Iemand die geen zin heeft om uit zijn bed te komen voor de Stones”, schreef De Jonge. Op de foto (zie hieronder) is de patiënt te zien in een verrijdbaar bed, geassisteerd door een hulpverlener. Het gaat om een 69-jarige man uit Leiden, liet de Stichting Ambulance Wens vorige maand weten. “Hij gaat nog één keer naar het concert van de Rolling Stones in Amsterdam.”

De tweet van De Jonge maakt veel los. “Als ik terminaal ziek ben, zou ik graag één keer naar een show van jou willen gaan om te beseffen dat er altijd ergere dingen zijn”, laat iemand weten. Een ander houdt het simpelweg bij “Lul.”

De Jonge zelf reageerde uren na zijn bericht met een nieuwe tweet waarin hij schreef: “O jee, ik heb een grapje gemaakt dat verkeerd gevallen is. You can’t always get what you want.”