Datum: 2 december 2021
Categorie: Niet gecategoriseerd

Erica Meiland reageert op eigen uitspraken islam: "Uitgelicht en opgeblazen!"

De Meilandjes worden sinds een paar dagen ‘gecanceld’ na de uitspraken die Erica Meiland (58) in haar biografie en in de media over de islam, maar het is vooral dochter Maxime (26) die de (financiële) gevolgen moet dragen. Ze ziet meerdere samenwerkingen aan haar neus voorbijgaan. Nadat Maxime woensdag al een statement naar buiten bracht, laat Erica vandaag van zich horen.

‘Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk ‘De boeken’ mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’’, begint Erica het bericht.

‘Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen’, vervolgt ze. Volgens de mater familias is er een ‘vervormde uitspraak ontstaan’ die de afgelopen dagen een ‘sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt’. Met als gevolg dat er niet alleen mensen gekwetst zijn, maar ook dat menig bedrijf niet meer met de Meilandjes geassocieerd wil worden.

Het gaat om de volgende uitspraken uit haar boek: ‘Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid.’ Ze is tegen het dragen van een hoofddoek of boerka; ze noemt vrouwen die een boerka dragen ‘pinguïns’. ‘Ik ben ook voor een boerkaverbod. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?’