Datum: 19 januari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Engeland stopt met coronapas en mondkapjes-gekte, Rutte lees je mee?!

Volgende week komt in Engeland een einde aan een groot deel van de coronamaatregelen. Vanaf volgende week donderdag vervalt het coronatoegangsbewijs en zijn mondkapjes niet langer verplicht. Dat maakte premier Boris Johnson vandaag bekend.

De premier wil ook de isolatieplicht na een coronabesmetting schrappen. Het advies om in quarantaine te gaan blijft gelden, maar is niet meer wettelijk verplicht. De wettelijke basis geldt tot 24 maart voor de coronaregels loopt tot 24 maart, maar de premier acht het niet nodig om dit te verlengen.

De omicrongolf heeft volgens de premier zijn hoogtepunt bereikt. Het aantal ziekenhuispatiënten in Londen begint ook te dalen. “Nu Covid endemisch wordt, moeten we wettelijke verplichtingen vervangen voor advies en aanbevelingen”, verduidelijkt de premier in het parlement. Hij geeft aan dat de versoepelingen nu mogelijk zijn door de grootschalige boostercampagne.

Mark Rutte, lees je mee? Dan kunnen ook wij stoppen en al helemaal niet overgaan tot de discriminerende 2G-maatregel die de grondrechten van de mens schendt.