Datum: 9 februari 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Dit is de auto van de wereldkampioen Formule 1 2023!

Red Bull Racing heeft woensdagmiddag de nieuwe RB18 gepresenteerd. Met deze auto gaat Max Verstappen in 2022 zijn wereldtitel in de Formule 1 verdedigen. Het achterste van de tong liet het team van de eerste Nederlandse wereldkampioen nog niet zien. Red Bull wil de concurrentie duidelijk nog weinig prijsgeven over hun nieuwe creatie.

De wagen die woensdag bij de presentatie werd getoond toont opvallend veel overeenkomsten met de studiemodellen die de Formule 1 zelf in elkaar heeft laten zetten. De kans dat er tijdens de eerste testdagen in Barcelona over twee weken een flink veranderd ontwerp de baan op gaat is groot, zo beaamde teambaas Christian Horner.

De RB18 wordt vormgegeven volgens de volledig herziene technische regels die vanaf 2022 van kracht zijn. Die regels zijn er vooral op gericht om dat de auto’s beter met elkaar te kunnen laten racen en het veld dichter bij elkaar te brengen. De auto wordt de opvolger van de RB16B, waarmee Verstappen in december in Abu Dhabi zijn eerste wereldtitel pakte.