Datum: 4 maart 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Bedreigers Akwasi krijgen straf te horen, Akwasi krijgt morele schadevergoeding

Donderdag zijn twee mannen die rapper Akwasi in 2020 met de dood bedreigden veroordeeld tot 20 en 30 uur werkstraf. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam.

Ook moeten de mannen opdraaien voor de kosten van het alarmsysteem en de beveiliging die Akwasi inhuurde na de bedreigingen. Daarnaast krijgt de rapper ook een morele schadevergoeding.

Zwarte Piet Tijdens een Black Lives Matter-demonstratie in juni 2020 had Akwasi aangekondigd dat hij Zwarte Piet op zijn gezicht zou trappen moest hij er eentje tegenkomen. Daarop volgden talrijke bedreigingen aan zijn adres. De politie kon slechts van twee bedreigers de identiteit achterhalen. Zij boden hun excuses aan, maar de vervolging is toch doorgezet. Zelf is Akwasi uiteindelijk niet vervolgd voor zijn opruiende uitspraken. De mannen waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Akwasi in de rechtbank

Advocaat Roethof laat weten dat zijn cliënt wel in de rechtbank aanwezig was. “Cliënt was aanwezig omdat hij enerzijds wilde zien wie nu die personen zijn die in anonimiteit vanachter het toetsenbord de meest vreselijke berichten zijn kant op stuurden. Anderzijds wilde hij hun ook persoonlijk laten weten wat voor impact hun gedrag heeft gehad en nog steeds heeft, op zijn leven.”