Datum: 28 maart 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Ali B woest op traag OM: ‘Ik kan nog steeds mijn carrière niet oppakken’

Ali B wil zijn carrière zo snel mogelijk weer oppakken. Zo is de rapper al enige tijd begonnen met het plaatsen van Instagram Stories. Maar het OM gaat traag te werk bij zijn proces.

Boos
Na de reportage van het YouTube-programma: Boos over het wangedrag achter de schermen van ‘The Voice of Holland’, kreeg Ali B de wind van voren van heel Nederland. Ook werden er meerdere aangiftes gedaan, maar het Openbaar Ministerie heeft nog steeds geen beslissing genomen of er een strafrechtelijk onderzoek volgt naar de verschillende aangiftes die zijn gedaan.

Frustrerend
Advocaat Bart Swier laat aan Shownieuws weten dat het ‘buitengewoon frustrerend’ is voor zijn cliënt Ali B dat het OM nog geen beslissing heeft genomen. “Ik doe wat ik kan om het proces sneller te laten verlopen, maar er zijn weinig juridische middelen om dit op korte termijn af te dwingen. Dit is voor niemand goed, in het bijzonder niet voor cliënt.”

Slachtoffers
Maar ook de vermeende slachtoffers van Ali hebben het zwaar. Advocaat Sébas Diekstra, die meerdere Voice-slachtoffers bijstaat, wil snel duidelijkheid. “Niet alleen voor mijn cliënten, maar ook voor de vrouwen die nog twijfelen om aangifte te doen.”

Reactie OM
Het OM laat weten dat ze druk bezig zijn met het maken van een zorgvuldige beslissing. “We begrijpen heel goed dat alle betrokken zo snel mogelijk uitsluitsel willen. Tegelijkertijd is zorgvuldigheid mogelijk nog belangrijker.”