Datum: 26 juli 2022
Categorie: Niet gecategoriseerd

Akwasi wil door slavernijverleden huis claimen op Herengracht: "Ik ga daar wel voor!"

Akwasi Owusu Ansah, artiestennaam Akwasi, is een Nederlandse rapper, acteur, schrijver en ondernemer van Ghanese afkomst. Hij is vooral bekend als lid van het duo Zwart Licht, waarmee hij verschillende malen werd onderscheiden met een State Award. Ook komt hij geregeld in het nieuws omdat hij zijn woordjes klaar heeft over het racismedebat. Opvallend is dat de voorouders van Akwasi zelf slavenhandelaren waren, dus des te meer reden om vraagtekens te zetten bij het oproerkraaien van deze schreeuwmeneer. Nu werden onderstaande beelden in gezonden waarin Akwasi meent recht te hebben op een huis aan de Herengracht, deze zijn immers gebouwd door slavenhandelaren in een ver verleden. Hij gaat ervoor om een huis te claimen…..

De rapper ziet het al helemaal zitten. “Ik heb wel vaker of langer gehoord dat een aantal panden zijn gebouwd over de ruggen van slaven en dat er ook nog geen reparaties zijn geweest, dus dat de oude slaveneigenaren geld hebben gekregen vanaf 1863 en de slaven helemaal niets. Dan denk ik: wij, jij of ik zouden op een gegeven moment wel een huis moeten claimen hier.”

Dan vastbesloten: “Ik ga daar wel voor. Ik moet straks op de Herengracht gaan wonen, hoor. Ja, ik moet daar straks in gaan wonen en laten zien van: fuck, yeah, niet 1863, maar 1988, weet je. Om te laten zien: dit ben ik.”

Hoe Akwasi dit precies wil gaan bewerkstelligen is niet duidelijk. Toevallig hebben Georgina Verbaan en Halina Reijn wat leuke optrekjes in de Amsterdamse binnenstad. Wellicht zijn zij te porren voor dit idee van Akwasi.